Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно подмяна на турбо - алфа ромео 147 JTD 115к.с.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос относно подмяна на турбо - алфа ромео 147 JTD 115к.с.

Здравейте,

скоро се сдобих с Алфа Ромео 147 1.9 JTD, но явно съм и причинил нещо (вкарал съм я във високи обороти) или просто и е дошло времето, но турбото започна да вие (за момента няма други странични ефекти).
    Сигурен съм, че предния собственик няма общо с това, тъй като при него определено не виеше, а и се държа много коректно.

Текущата турбина е Garrett с номер 46786078 .
    От eper излиза, че може да се сложи и такова с номер 55191596
    http://eper.fiatforum.com/eper/navi?...D=1&GUI_LANG=3

Бихте ли ми препоръчали какво да правя - да търся друго турбо втора ръка, или да рециклирам текущото?

Има ли и други турбини, които са съвместими с въпросния двигател?

П.П. Колата има и чип от Бобо (чипа е страхотен и колата се държи чудесно).
    --Alfa Romeo 147 1.9JTD -- Keep walking! --
    sigpic

ако не се лажа това турбо е по мощното от от двете които се използват за 147

Comment

И как пък го изчисли че е по мощно
      Тука си става въпрос за GT1749V това е! Ако намериш читав ок, ако не рециклиране
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Щом още не правиш облаци и не се е помляла обади се на някой от "нашите" сервизи - те имат опции за рециклиране. Така шанса да изкара повече км. е доста по-голям - втората употреба си е 50/50 - може да извие и след 1000-2000 км.
        AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Зависи колко силно вие,защото точно 1749 има навика от нова перфектна турбина да вие,има нагледни при нас 2 случая,обаче в 159.Трябва да се чуе и да се прецени.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Зависи колко силно вие,защото точно 1749 има навика от нова перфектна турбина да вие,има нагледни при нас 2 случая,обаче в 159.Трябва да се чуе и да се прецени.
            Митко турбото я чу и каза, че тавана на ремонта ми е 800лв та...
            Бе вие си... като линейка съм
            Особено като е по-студен двигателя.
            Това виене определено го нямаше като я взех и май се сещам кога съм направил белята.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
              Това виене определено го нямаше като я взех и май се сещам кога съм направил белята.
              ОК аз не споря,щом си решил действай,разгледай в Ибей какво има,понякога изпадат нови турбини за по 600 евра

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Walker Покажи съобщение
                И не я карай много че да не стане голямата беля, в момента перката стържи по корпуса!
                156 2.4JTD 136+ PS

Comment

@Walker - да си махал катализатора, след като си я купил ?

Моята си вие, откак съм я купил колата, чува се много особено след свалянето на катализатора, но няма никакви грижи вече трета година

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                  И не я карай много че да не стане голямата беля, в момента перката стържи по корпуса!
                  Живко, бате, туй как го разбра
                  ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение

Моята си вие, откак съм я купил колата, чува се много особено след свалянето на катализатора, но няма никакви грижи вече трета година

Ами и аз тва казах,ма няма кой да слуша.Мойта си вие откакто съм я взел,а за миг не се е замислила дали да надуе,на един приятел със 159 1.9 му се разви турбината на 15 000 км.По принцип съм забелязал че 1749 обичат да си повииват,тва е,нека той си реши и да действа.За мен трябва да се чуе от няколко човека,а не така да се хвърля.

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение

При него в жижене вече! Т.е. стържи На 530-ката я смених вече и знам какво е
                      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Направих клипче с телефона

http://vbox7.com/play:d572ce7004

Според мен не стърже, но си вие...
                        Last edited by Walker; d.m.y г., 13:21.
                        sigpic

Comment

За мен си е виене или съм зле с ушите

Aко не бара маслото и си надува, както трябва - не се занимавай с глупости.
                          ex - 147 16v multijet

Comment

Същия беше звука и при БМВ-то, просто е заминала вече, рециклаж и то май към най-скъпия вариянт отива...
                            Това е точно жужене а не виене!
                            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                              Същия беше звука и при БМВ-то, просто е заминала вече, рециклаж и то май към най-скъпия вариянт отива...
                              Това е точно жужене а не виене!
                              Абе ти голем професор ша додеш,я ми кажи тогава защо мойта турбина вече 25 000 км. я карам така,ако беше за рециклаж отдавна да е станала на сол,още повече че повтарям за 30 път сигурно,на шефа ми Гъзи 159-ката вие турбината откакто колата стана на 15-20 000 км. а сега е на 55 000 км.,и се си е така.

Comment

Working...
                              X